2008-12-23

Kaip išrinkti gerą Kalėdų dovaną kūrybininkui ir artui

Šefui - kaklaraištis, administratorei - čekis knygoms, projektų vadovui - pakvietimas į koncertą "Siemens Arenoje" (kurį jis vistiek perleis kokiam nors partneriui ar klientui). O kūrybininkui?

Ką dovanoti kūrybininkui, kuris vargu ar iš vis supranta, kas yra Kalėdos?

Mes abu gerai žinome, kad tik kūrybininkas gali sugalvoti tinkamą dovaną kitam kūrybininkui.
Štai patarimai, kurie turėtų užvesti jus ant kelio:

1. Tik Ne iš Akropolio. Gal išprotėjai? Pirkti dovaną kūrybininkui iš kažkokio supermarketo - didžiausias nusikaltimas. Gal tu fantazijos neturi, ar visai negerbi jo konceptualaus mastymo? Dovanų geriausia ieškoti šiuolaikinio dizaino galerijose, knygų apie meną, kulinariją ir reklamą knygynuose.

2. Sužinok - kas jo fetišas.
Tai nebus sunku, jei tau bent truputi teko bendrauti su kūrybininku. Akiniai nuo saulės, kepurės su snapeliu, šalikai, skėčiai, seni fotoaparatai... ar bent vieną iš šių dalykų tavo pažįstamas kūrybininkas nešioja nepriklausomai nuo jo poreikio?

3. Išlaisvink savo vidinį istorijų pasakotoją.
Tiesiog sukurk istoriją, kaip vieną niūrų šeštadienio rytą ėjai Madrido gatvė ir, galų gale, supratęs (usi), kad visiškai pasiklydai, sutikai būrėją, kuri tave apmulkino. Tada tu ėjai verkdama molu ir staiga... tavo ranka kišenėje užčiuopė - ŠTAI KĄ! Ir ištrauk tą daiktą sakydamas(a) - "kai radau šį nerealų daiktą - iš kart pagalvojau apie tave!" Va ir visa istorija.

4. Neišmesk - padovanok kūrybininkui.
Ha ha ha. Visai nejuokinga, bet tiesa - kūrybininkai stipriai prisideda prie antrinių atliekų saugojimo, jei tik tos atliekos: suglamžytas užsienio avialinijų bilietas, kurio kodas primena kokį nors mažai žinomą prekės ženklą, metalinė "Altoids" dėžutė, bet vis dar kvepia mėtomis, legendiniai ančiuko Donaldo nuotykiai, Radijas VEF, šaldytuvas ZYL ir kiti nostalgiški suvenyrai iš praeities.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

na, akropolis ne akropolis, svarbiausia, kad dovana būtų fun. o tokią galima rasti bet kur, svarbu, kas už to slypi.

Julius Narkūnas rašė...

Teisybė :)